Metodiką sukūrė Brian Mulligan iš Naujosios Zelandijos, standartinė terapija yra atliekama pasyviai, kitaip sakant, kai pacientas stengiasi, kuo labiau atsipalaiduoti ir visai nejudėti, kol specialistas staigiai (su pagreičiu) atstato sąnario ar slankstelio mobilumą. Tačiau raumenys, sausgyslės ir raiščiai nespėja prisitaikyti prie tokio greito atstatymo ir dėl to slankstelio ar sąnario mobilumas vėl sumažėja todėl reikia atlikti papildomus masažo ar tempimo pratimus.

Mulligan terapijos principas – viską atlikti lėtai, t.y. kontroliuojant paciento judesius ir be jokio skausmo. Kaip jau supratote, ši gydymo terapijos metodika atliekama kartu su judesiu. Sausgyslės, raiščiai ir raumenys iškart prisitaiko prie naujos sąnario padėties. Todėl pasiekiamas maksimalus efektas.

Kaip tai atliekama?
Viskas ganėtinai paprasta, tačiau reikalauja anatomijos ir fiziologijos žinių bei žinoma praktikos. Įsivaizduokime, kad jums suskausta sukant kaklą į šoną. Tuomet įsivertinus judesį ir slankstelių padėtis judesio metu, su nykščio pagalvėle (minkščiausia plaštakos dalimi) paslenkame slankstelį į patogesnę (taisyklingą) padėtį. Laikome slankstelį užfiksavę ir vėl atliekame tą patį judesį, t.y. judame kartu su žmogumi stengdamiesi išlaikyti slankstelio poziciją. Tokiu būdu, judesio nebeblokuoja netaisyklinga slankstelio padėtis ir jūs nebejaučiate skausmo kaklo sukimo metu. Šis judesys pakartojamas nuo 3 iki 5 kartų, kol raiščiai, sausgyslės ir raumenys prisitaiko prie naujos slankstelio padėties. Dar kartą judesys atliekamas be specialisto pagalbos ir paciento nuostabai skausmas būna pradingęs. Štai kodėl ši metodika keičia visą požiūrį į stuburo ir sąnarių gydymo terapiją, viskas padaroma čia ir dabar, be jokių skausmų.

Registrtuokitės konsultacijai

Esame kompetentinga specialistų komanda, pasiruošusi padėti kiekvienam skausmo kamuojamam pacientui. Pasitelkdami žinias ir keldami kvalifikaciją tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, siekiame, kad skausmas neribotų žmogaus gyvenimo kokybės.

Gydykime priežastis, o ne simptomus.

Registracijos tel.
Sekite mus